6 dagen mountainbiken voor gezond en sterk Afrika

Ik voel mij flink uitgedaagd om aan de Tanzania Classic deel te nemen en deze prestatie te proberen te leveren! Daar zal ik heus nog flink voor moeten trainen om er voor te zorgen dat ik er straks klaar voor ben. Dat was bij mijn inschrijving begin 2020 sowieso al het geval, maar nu de tocht een jaar is uitgesteld, ben ik inmiddels aan mijn knie geopereerd en is het mijn ultieme revalidatiedoel geworden om met een nieuwe knie in oktober 2021 deze challenge te volbrengen.

Ik realiseer mij heel goed hoe bevoorrecht wij in ons land zijn met onze goede gezondheidszorg, waar ik ook zelf werkzaam ben. Een nieuwe knie is bij ons in die zin vrij “gewoon”. Goede zorg is voor iedereen toegankelijk en geborgd. Toch moeten we ook in ons land keuzes maken in wat we doen en laten, maar als je de Nederlandse gezondheidszorg vergelijkt met die in andere landen, dan is schaarste een vrij relatief begrip.Ik heb daarom groot respect voor organisaties zoals Amref Flying Doctors. Met zeer beperkte middelen proberen zij onder moeilijke omstandigheden de gezondheid van mensen in Afrika te verbeteren. Dat respect zet ik graag om in een bijdrage aan hun belangrijke werk. Het is één van de redenen waarom ik meedoe aan de Africa Classic, een mountainbiketocht van zes dagen rond de Kilimanjaro in Tanzania. Een besluit dat ik nam als gevolg van een Leiderschapstraject dat ik heb doorlopen en waar ik mijzelf in heb uitgedaagd.

Met de tocht wil ik behalve een persoonlijke prestatie ook graag een financiële prestatie leveren: minimaal € 5000 ophalen voor Amref Flying Doctors. Daarvoor vraag ik u graag om uw steun. Mag ik u als een van mijn online supporters noteren? Het voelt als een geweldige steun om zodoende te helpen de zorg in Afrika naar een hoger plan te tillen. Namens Amref Flying Doctors en mijzelf alvast veel dank!

Wilt U bijdragen ? Ga naar: https://www.africaclassic.nl/ruurd-jan-roorda-tanzania-2021